Elfira's Brocante Beleving, Dorpstraat 3a, 8071BW Nunspeet. Tel: 0623787351

Elfira’s Brocante Beleving

Aan de Dorpsstraat 3a heeft Hetty Haklander op woensdag 6 april jl. haar brocante winkel onder de naam Elfira’s Brocante Beleving, met als toevoeging ,Inspirerend en bijzonder’ geopend. Het starten van een dergelijke brocante zaak was al een lang gekoesterde wens, maar kon nu vervuld worden. Als regelmatige bezoeker bij Prima in de Dorpsstraat zag ze het pand tegenover leeg staan. En toen begon het toch wel heel hard te kriebelen.

Sfeervolle aankleding en inrichting

Het is een zaak met een prachtige uitstraling, licht van kleur en ingericht met prachtig brocante, van oud- tot nieuw brocante, van kostbaar Maastrichts keramiek en zilverwerk tot leuke snuisterijen.. Ik was altijd al bezig met het opknappen van meubels en schilderen van oude kastjes en meer. Daarin kon ik mijn creativiteit kwijt. Dat zal ik nu inzetten in de inrichting van de winkel en de aankoop van de artikelen. Daarbij verkoop ik ook Amazona krijtverf, dat bij het opknappen van meubeltjes een mooie matte en rustieke uitstraling geeft. Het is geen ,winkel winkel’, maar ik wil er echt iets bijzonders van maken. Daarvoor bezoek ik regelmatig beurzen in binnen- en buitenland, waarbij België voor mij wel de boventoon voert als het gaat om brocante. Zo kan de klant bij Elfira’s Brocante spullen aantreffen van Clayre &Eef, oud- en nieuw kant en zelfs het kostbare Brussels kant. Ook is de winkel het exclusieve verkooppunt van Jeanne d’Arc artikelen Het is echt een zaak voor elk wat wils. Het echte brocante dat is beleving, dat wil ik ook de mensen laten voelen. De winkel moet leven en steeds weer veranderen en nieuw zijn. Binnenkort zal ook Crabtree & Evelyn tot het assortiment behoren.

Om ook anderen ruimte te geven hun creativiteit uit te werken zal Hetty maandelijks in de avond ook workshops in brocante stijl gaan geven in de winkel.

Website: www.elfirasbrocantebeleving.nl en www.facebook.com/elfirasbrocante

Wilt u deze route per fiets afleggen, download de trip dan hier.