Nunspeetse Golf & Country Club
Oude vliegdennen, zandverstuivingen en heuvels maken de 27-holes championship golfcourse van de Nunspeetse Golf & Country Club (1987) tot een van de mooiste banen in ons land, misschien wel in Europa. De baan, het royale clubhuis met alle faciliteiten en de goede keuken zorgen ervoor dat golfend Nederland de weg naar het Nunspeetse goed weet te vinden.
Website

De Droomhoeve
B&B De Droomhoeve bevindt zich in de voormalige stal van de dorpsboerderij in het hartje van Nunspeet en heeft 4 luxe 2 persoons gastenverblijven die van alle gemakken voorzien zijn.
De kamers zijn ruim opgezet en beschikken allen over eigen sanitair op de kamer. Op elke kamer vindt u een 2-persoons boxspring van de Preston 5 sterren Dream Collectie, plasma tv met blue-ray speler, minibar, kluisje, koffie en thee apparatuur, sfeerhaard en WiFi.
De Droomhoeve is rook en huisdier vrij. Gratis parkeren op eigen terrein.
Website

Autoroutes Veluwe
Noord-Veluweroute, ca. 115 Km.
Nunspeet, Vierhouten, Elspeet, Uddel, Garderen, Nieuw Millingen, Apeldoorn, Vaassen, Epe, ‘t Harde, Elburg, Doornspijk, Nunspeet.
In Nunspeet begint u de route op de weg tussen Doornspijk en Nunspeet (kruising Oenenburgweg/Elburgerweg), in de richting Nunspeet.

Vakantieparken op de Veluwe. Hier staan 45 parken op de Veluwe bij elkaar verzameld.
Website

Oudheidkamer Nunspeet
Stationslaan 28, Nunspeet
De collectie weerspiegelt de geschiedenis van Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Vierhouten. Te zien zijn klederdrachten, gebruiksvoorwerpen, landbouwwerktuigen, interieurstukken en zelfs prehistorische werktuigen. In verschillende tafereeltjes wordt het boerenleven en ook het werken in de bossen omstreeks 1920 uitgebeeld. Schooltje en winkeltje anno 1900.
Website

Bezoekerscentrum Zandenbos, Staatsbosbeheer
Plesmanlaan 2, bij Natuurtransferium/station, Nunspeet
Collectieoverzicht van het ontstaan van de Noordwest-Veluweijstijd en oerbos, de middeleeuwse ontginning, het ontstaan van de heidevelden en zandverstuivingen, cultuur van de woeste gronden, herbebossing en recreatie en diorama’s met flora en fauna. Taak van staatsbosbeheer op de Noordwest-Veluwe.

Natuurtransferium
Plesmanlaan, nabij station, Nunspeet
Grote uitkijktoren van 30 meter hoogte met weids uitzicht. Grote parkeerplaats, horeca en fietsverhuur, bezoekerscentrum Staatsbosbeher.

De Ouwe Schuure
Elspeterbosweg 33, Vierhouten
Aandacht voor het Geheime of Verscholen Dorp, een onderduikerskamp in de bossen (ca. 4 km van Vierhouten), en gebruiksvoorwerpen uit 1940-1945. Daarnaast oude ansichtkaarten en foto’s van Vierhouten vanaf 1900.

A. Vogel-Tuinen en bezoekerscentrumIndustriestraat 15, Elburg
Informatie en wetenswaardigheden over geneeskrachtige planten en struiken, met onder meer een antieke Duitse drogisterij, videopresentaties, foto’s en educatieve tuinen.
Website

Gemeentemuseum Elburg
Jufferenstraat 6-8, Elburg
Het gemeentemuseum is gevestigd in het gerestaureerde Agnietenklooster, dat in 1418 werd gesticht. De collectie bevat gebruiksvoorwerpen, zilver, scheepsinstrumenten, schilderijen en prenten die betrekking hebben op de geschiedenis van Elburg.
Verder is er een verzameling straf- en beulswerktuigen. Het ecomuseum vormt een vast onderdeel van het gemeentemuseum met onder meer geologie, archeologie en landbouwwerktuigen. Inclusief Vischpoort en onderaardse gangen.
Website

Kruidentuin De Groene Kruidhof
Ellestraat 52, Elburg
De tuin bestaat uit een apothekerstuin en een kloostertuin, met zo’n tachtig verschillende kruiden.

Nationaal Historisch Orgelmuseum Elburg
Rozemarijnsteeg 9-11, Elburg
Men treft hier behalve waardevolle onderdelen van historische orgels ook een overzicht aan van hoe een orgel werkt. Verder foto’s van verdwenen orgels, foto’s van beroemde organisten, manuscripten en tekeningen. Tevens dia-klankbeelden, filmvoorstelling en wisseltentoonstelling.
Website: Nationaal Historisch Orgelmuseum
Conservator: J. van der Steen, tel. 035 54 14903.
Website

Visafslag Elburg
Havenkade (loswal), Elburg
Visserijattributen, tekstborden, afmijntoestel, miniatuurschepen en een videofilm (geopend vanaf juli tot half september).
Website

Vischpoort
Vischpoortstraat, Elburg (geopend vanaf half juni t/m augustus, zaterdag en zondag gesloten).
Oorspronkelijk een verdedigingstoren uit 1397, die in 1592 als poort in gebruik werd genomen. Doorlopende expositie. Inclusief Gemeentemuseum en onderaardse gangen.

Veluws Klederdrachtenmuseum
Markt 5, Epe
Vitrines met huiselijke taferelen zoals die rond de laatste eeuwwisseling op de Veluwe werden aangetroffen. Getoond worden de oude en nieuwe dracht van de West-Veluwe en de streekdracht van de Oost-Veluwe. Verder zijn er kleine vitrines met kappen en mutsen en andere kledingstukken.

Veluws Streekmuseum/Hagedoorns Plaatse
Ledderweg 11, Epe
Boerderij van het Halletype uit 1715. Het voorhuis is ingericht als plattelandswoning anno 1900. Op de deel bevinden zich alle denkbare werktuigen en gereedschappen die de plattelanders op de Veluwe gebruikten. In de oude voorraad- en wagenschuur staan maquettes van panden uit Epe en boerenkarren opgesteld.
Website

Gemeentelijke Oudheidkamer Ermelo
Gemeentehuis Raadhuisplein 2, Ermelo
Bodemvondsten uit verschillende perioden zoals potten, werktuigen, sieraden en munten. Tevens gesteenten, fossielen en botten.

Artilleriemuseum
Eperweg 149, ‘t Harde
Het museum belicht de geschiedenis van de Nederlandse artillerie, aan de hand van kanonnen, munitiesoorten, meetinstrumenten, uniformen, uitrustingsstukken, maquettes, diorama’s, verbindingsmiddelen.
Website

Stads Museum Harderwijk
Donkerstraat 4, Harderwijk
Voorwerpen uit de geschiedenis van Harderwijk, Nunspeet, Ermelo en omgeving.
Website

Anton Pieckmuseum
Streekmuseum/Voermanhuis
Achterstraat 46-48, Hattem
Het Anton Pieckmuseum biedt een verscheidenheid aan werk van de tekenaar, graficus, schilder en illustrator Anton Piecketsen, houtsneden, aquarellen en droge naalden.
Zijn werktafel en etspers hebben een vaste plaats in het museum. Het Streekmuseum [(038) 4442897] biedt een collectie historische meubels, schilderijen, klederdrachten complete mutsenmakerij en geologische vondsten.
In het Voermanhuis zijn schilderijen van de IJsselschilder Jan Voerman sr. en aquarellen en olieverven van Jan Voerman jr. (o.a. bekend van de Verkade albums) te zien.
Website

Nederlands Bakkerijmuseum Het Warme Land
Kerkhofstraat 13, Hattem
Het Warme Land is gevestigd in twee laat-middeleeuwse stadsboerderijen en een voormalige stalhouderij met gelagkamer. Hier wordt een beeld gegeven van het bakkersbedrijf in al zijn facetten.

Oudheidkamer Heerde
Dorpsstraat 55, Heerde, (vrijdag, zaterdag en zondag gesloten).
In de oudheidkamer zijn een stenenverzameling, schilderijen, wisselende exposities en een permanente expositie ‘sprengen’ tentoongesteld.

Bezoekerscentrum Zandenbos, Staatsbosbeheer
Elspeterweg bij Natuurtransferium/station, Nunspeet
Opent voorjaar 2003. Collectieoverzicht van het ontstaan van de Noordwest-Veluweijstijd en oerbos, de middeleeuwse ontginning, het ontstaan van de heidevelden en zandverstuivingen, cultuur van de woeste gronden, herbebossing en recreatie en diorama’s met flora en fauna. Taak van staatsbosbeheer op de Noordwest-Veluwe.

Botterdag Elburg
Wanneer? De tweede zaterdag in september. Bottermarkt, demonstraties van oude ambachten en openstelling van monumenten in het kader van Open Monumentendag, tevens is het mogelijk een rondvaart op een van de vele botters te maken. Inlichtingen VVV Elburg.

Touwslagerij
Havenstraat 2, Elburg
Hier wordt beroepshalve, in de openlucht, touw geslagen. Eventuele demonstraties op afspraak. Reserveren VVV, Elburg.

Dolfinarium Harderwijk
Strandboulevard Oost 1, Harderwijk
Zeedierenshows zoals een dolfijnenshow en een zeeleeuwentheater. Verderzeehonden op het wad, een 3-D onderwaterfilm, speeltuinen, een roggenrif met echte roggen en een ‘Lagune’ voor dolfijnen. In het Dolfinarium is ook Fort Heerewich gevestigdhet dolfijnenopvang- en onderzoekcentrum.
Website